was successfully added to your cart.

Kurv

Økologisk hudpleje

By september 27, 2019Nyheder

Økologiske produkter er meget sjældent 100% økologisk, da hudplejeprodukter som oftest indeholder vand, salt og ler og det er alle ingredienser, som ikke kan klassificeres som økologiske.

Der er forskellige nationale og internationale regler og bestemmelser for hvordan hudplejeprodukter må klassificeres som økologiske, hvad de må indeholde og hvordan råvarerne skal forarbejdes. Så hvad der er økologisk herhjemme, er ikke nødvendigvis det samme i udlandet, selvom det står anført som økologisk på et udenlandsk produkt.

Generelt set så er økologiske produkter uden silikone og mineralske olier.

Det er heller ikke tilladt at produkterne indeholder parabener og tilsvarende konserveringsmidler. Økologiske hudpleje produkter må dog gerne indeholde duft og naturlig parfume.

I Danmark har vi ingen statslige regler for økologiske hudpleje cremer og produkter, kun for vores fødevarer. Reglerne for makeup og hudpleje er derfor ikke officielle og har forskellige certificeringer og kan dermed variere meget i forhold til indhold, alt efter mærke og certificering der sidder på emballagen.

Den meste kendte certificering af økologiske hudpleje produkter er franske Ecocert. 

Med Ecocert certificering kan hudpleje mærket kalde sig økologisk, selvom kun 10 % af den samlet vægt af indholdsstofferne i produktet er økologisk.

Derfor vil man kunne basere et produkt på f.eks økologisk Aloe Vera, imens resten af produktet ikke er økologisk eller kemiske. Og ved at gøre det kan de fleste hudpleje eller makeup mærker hurtigt få en Ecocert certificering, uden måske at være lige præcis det som kunden tror; at det er 100% økologisk. Desværre….. Det gør det super svært, selv for os som behandler at finde rundt i.

 

Sammen holdt til vores hudpleje mærke Kalahari, så er produktion og høst af produkternes ingredienser, baseret på et samarbejde med PhytoTrade farmere i Kalaharis ørken. Det vil sige at der er en lang række krav til farmerne. 

De er forpligtet til at så tilsvarende eller mere end hvad der bliver høstet, for ikke at drive rov på naturen. De er ligeledes forpligtet til at dyrke råvarer uden brug af pesticider og må ikke høste råvarer med pesticider.

Kalahari´s stifter Carina Franck har fra starten, haft så høje mål omkring renheden i produkterne, at hun ikke har ville have en økologisk certificering, hvis standarder er mindre end hendes egne mål. Ligeledes har hendes plan også været en mere Fairtrade tilgang til hendes serie hvor vigtigheden i at støtte de lokale samfund og hvor hverken mennesker eller natur lider overlast. PhytoTrade organisationen kræver at arbejdere og økosystemer behandles med respekt.

Så er Kalahari økologisk?

Ja og nej.
Ja fordi alle ingredienser er uden pesticider men nej da det ikke har en officiel certificering.

Og certificeringen er simpelthen fravalgt fordi certificeringens krav er for lave og Kalahari vil derfor ikke sidesættes med de lave krav. Som ovenstående så er kravet 10% af den samlet vægt af indholdsstofferne, som skal være økologiske for at opnå denne Ecocert certificering, så er Kalaharis produkt ingredienser derimod mellem 70% og 100% økologiske, alt afhængig af produkt.

Kalahari har ét produkt fra deres Manicure og Pedicure serie, som indeholder Parrafin og er ikke en økologisk ingrediens.

Author Anne Sundhed Syd

More posts by Anne Sundhed Syd

Leave a Reply